Jyväskylän Silmälasi Oy

Silmälasit lapsen arjessa

”Nuoresta iästään huolimatta Peppi on ehtinyt käyttää silmälaseja jo kuuden vuoden ajan. Hän vaatii laseiltaan kestävyyttä vauhdikkaassakin menossa, trendikkyyttä ja omaan tyyliin sopivuutta..”

”Silmälasit eivät häiritse minua mitenkään”

10-vuotias Peppi Kohonen on ollut Jyväskylän Silmälasin asiakas pienestä pitäen. Hän sai ensimmäiset silmälasinsa 4-vuotiaana, kun taittovika tuli esille lastenneuvolan piirustustesteissä.

”Pepin oli vaikea piirtää kahta toistensa yli kulkevaa viivaa. Taittovian takia viivat asettuivat paperilla eri kohtiin, vaikka tytöstä itsestään ne näyttivät olevan oikein”, kertoo Pepin isä Mikko.

Kun tyttö sai silmälasit, viivat löysivät paikkansa saman tien. Silmälasien käyttäminen sujui alusta asti hyvin ja lasit ovat pysyneet ehjinä. Kasvavan lapsen kohdalla laseja joudutaan kuitenkin näön muutosten takia uusimaan melko tiheään tahtiin. Tällä hetkellä Pepin näkö on reilu +2.

”Minulla on menossa neljännet tai viidennet lasit”, Peppi laskee. ”En oikein enää muista, miltä lasien saaminen 4-vuotiaana tuntui, mutta nykyään lasit eivät häiritse minua mitenkään.”

Liikunnallinen Peppi harrastaa mm. capoeiraa, joka on sekoitus tanssia, akrobatiaa ja kamppailua. Urheillessa Peppi ottaa yleensä lasit pois, mutta lapsen tavallisessakin arjessa laseilta vaaditaan paljon.

”Laseissa on oltava erityisen kestävät linssit, sillä lapsen käytössä ne muuten naarmuuntuisivat helposti. Olemme ottaneet linsseihin aina pintakäsittelyt, ja edellisetkin linssit kestivät tosi pitkään hyvinä”, kertoo Mikko-isä.

Hyvästä valikoimasta löytyivät täydelliset lasit

Peppi löytää silmälasien käyttämisestä paljon hyviä puolia. Monilla kavereillakin on lasit, joten ne ovat luonnollinen osa arkea.

”Koulussa lasit ovat minulla aina päässä. Vapaa-ajalla esimerkiksi elokuvia on mukavampi katsoa lasien kanssa, sillä muuten alkaisi särkeä päätä”, Peppi kertoo.

Pepin silmälasienvalintakriteerit ovat vuosien varrella muuttuneet siitä, mitä ne olivat pienempänä. Lasien valintaan vaikuttavat esimerkiksi trendit, joita suosikkilaulajat ja -näyttelijät edustavat.

”En tykkää enää pinkistä niin kuin ennen. Haluan, että lasit ovat minulle sopivat, hyvännäköiset ja oikeankokoiset”, Peppi kuvailee lisäksi.

Jyväskylän Silmälasin henkilökunnalta Peppi kokee saaneensa oikein hyvää palvelua. Pepin uusimmat lasit löytyivät Jyväskylän Silmälasista esittelijän kautta. Kaikkea ei välttämättä ole aina liikkeessä esillä, vaikka lasten silmälasien valikoima on sielläkin laaja.

”He sanovat aina, mitkä lasit minulle sopivat. Vaihtoehtoja on niin paljon, että valitseminen ei ole helppoa”, Peppi myöntää.

”Vaatii erityisosaamista optikoltakin, että osaa toimia lasten kanssa ja löytää oikeat asiat. Jyväskylän Silmälasin ihmiset osaavat hommansa”, Mikko täydentää.

Entä mikä Jyväskylän Silmälasissa on Pepin mielestä kaikkein parasta? Vastaus on selkeä eikä vaadi paljonkaan miettimistä. ”Se, että siellä on niin paljon silmälaseja”, Peppi toteaa.

Peppi Kohonen

Peppi Kohonen

Jyväskylän Silmälasi Oy sosiaalisessa mediassa