Jyväskylän Silmälasi Oy

Mistä huomaat näön huonontuneen?

Mistä huomaat näön huonontuneen?

Näön heikentymistä voi joskus olla vaikea havaita itse. Muutos voi tapahtua pikkuhiljaa, ja ihminen tottuu sumeampaan näkymään kiinnittämättä siihen sen enempää huomiota. On kuitenkin joitakin selkeitä merkkejä, joista voi huomata näön huonontuneen.

1.    Television tekstitykset ja liikennemerkit muuttuvat epäselviksi

Kun joudut siirtämään tuoliasi lähemmäs tv:tä, on syytä epäillä, että näkö ei ole enää tarkimmillaan. Normaalitilanteessa tv:n tekstitysten tulisi näkyä selvästi ja siristelemättä useamman metrin päästä.

Jos liikennemerkit tuntuvat ilmestyvän tyhjästä ja näet ne tarkasti vasta lähietäisyydeltä, voi kaukonäkösi olla parantamisen tarpeessa. Huono näkö voi olla riski liikenteessä, joten asialle kannattaa tehdä jotain nopeasti.

2.    Käsi ei enää riitä kirjan pitelemiseen

Lähinäön huonontuminen eli ikänäkö alkaa vaivata useimpia 40–45 vuoden iässä. Tavallisimmin tämän huomaa siitä, että lukeminen ei enää tahdo onnistua normaalietäisyydeltä. Kun käsivarsi alkaa käydä liian lyhyeksi kirjan tai lehden pitelemiseen, on aihetta kääntyä optikon puoleen.

3.    Päätä särkee

Huono näkö ja erityisesti taittovirheet rasittavat silmiä ja voivat aiheuttaa päänsärkyä. Varsinkin kouluikäisillä usein esiintyvä päänsärky saattaa olla oire näön huonontumisesta.

Varmista näkösi tarkkuus näontarkastuksella!

Säännöllinen näöntarkastus on paras tapa pysyä ajan tasalla oman näkönsä tilanteesta. Varaa aika näöntarkastukseen, niin saat näkösi taas varmasti teräväksi!

» Varaa näöntarkastus

Mistä huomaat näön huonontuneen?

Jyväskylän Silmälasi Oy sosiaalisessa mediassa